söndag 5 april 2009

Shingeling

Calle och jag är precis hemkomna från en superhelg i HangZhou med Shing. Han och jag jobbade ihop på SEMC och han var en del av "blattegänget"gänget där som såg till att jag alltid hade roligt på kafferasterna. Bilden är tagen vid den kända West Lake - men det är ju ganska tydligt att svenskar är dåliga på att posa. Nästa försök vid samma vy lärde vi oss av de övriga kineserna runt om kring oss. Notera: Flickan ska ha the ultimate China pose - dvs att ha en hand i V-tecken och lite lutat huvud. Killen ska däremot ha the male asian pose - tecknet för en sjua under hakan. Se och lär!


Förutom att lära oss att posa som goda asiater kan på sina semesterbilder så ägnade vi även en (mkt lång) stund på elektronikmarknaden. Där hittade Calle en egenbyggd racerstol och den tyckte han var en, av väldigt många andra saker från marknaden, nödvändig inventarie i vårt hem förr eller senare.


En dag ägnades åt att åka bil genom hällregn för att sen gå i hällregn i en stor och väldigt fin bambuskog. Här filmade man bland annat delar av filmen Crouching Tiger, Hidden Dragon. Calle var imponerad och såg till att lämna lite näringsämne för bevarandet av skogen till framtida generationer(notera att han lyckas hålla uppe sitt paraply under tiden). Lungorna fick en nypa frisk luft och våra otränade och förtvinande expats-ben fick sig ett pass. Sen försökte jag äta min vikt i bambo.

På kvällen var det då dags att ägnas oss åt min favoritsysslesättning - frossa i fisk och skaldjur. Bredvid HZ stadium finns ett stort samling matstånd som bara säljer fisk och skaldjur. Så vi trotsade mer hällregn och väl framme, blöta och kalla som djuren vi åt, blev vi belönade med delikatesser av bästa slag.

Grillad bläskfisk på spett, de avlånga musslorna till höger kallas ibland för havbebisar för att de ser ut att ha en kropp och 2 ben.


Kokta räkor i ingefära, red snapper cantonese style samt snäckor i vitlök och chilli så klart! Calle fick lära sig att suga, surpla och skala en mängd nya djur. John - sådana här marknader finns det gott om i HK - hit ska vi gå och äta tills vi stupar! Om man inte gillar att se sin mat innan den hamnar på tallriken så bör man undvika stället.
Shing vill för övrigt ha en roll i nästa Pirates of the Caribbean film. Det eller som doktor Zorg i Futurama.

Inga kommentarer: