måndag 20 april 2009

Tak är bra att ha!

Vi har tydligen haft ett läkande tak i snart 2 år nu. Lite då och då när det har regnat kraftigt så kommer jag till ett kontor under vatten. Varje gång har industriparken som äger byggnaden skickat hit en armé "byggare" (eller rättare sagt Ming Gong - men det är en helt egen historia) som har borrat i taket - under kontorstid. Det är ungefär som att försöka jobba med huvudet stoppat i en plåthink och sen ber ett ADHD barn borra och banka på den.

Då blir det arga telefonsamtal och inställda hyror till management på industriparken. Inga konstigheter. Förra gången beslöt byggarna att det var nog bäst att riva upp hela taket och lägga ett nytt - på en fredag eftermiddag. De hann med att riva taket, sen gick de hem för helgen. Sen regnade det - mycket. På måndag var det vått på office, det fanns till och med vatten som hade runnit in i ett av kassaskåpen. Men skam den som ger sig i Kina. Här jobbar man glatt vidare med vått golv, läckade tak och öronbedömande oljud från byggarna på taket. Här i Kina är det inte ovanligt att man skriker på varandra under arbetstid ändå så - va fan det var bara att skrika ännu högre.

Idag kom jag till ett nedsläckt office. Eftersom det var regnoväder ute så var det även väldigt mörkt inne i det öppna landskapet. Vattnet hade letat sig in i väggen så pass att den hade runnit längs kablarna in i elskåpet. Så nu stod en schyme och torkade av elskåpet med en smutsig trasa - utan att ha helt stängt av elen. Det är hans hand ni ser och om ni förstorar bilden så kan man se vattendroppar komma ut ur propparna och så den proffsiga kinesiska sladd-dragningen så klart!

Chefen var så arg att jag var rädd att han skulle smälla av. Checka hans röda ansikte - det är inte en solbränna.

Ingen el betyder inga datorer, ingen kopiator, inga lampor, ingen server, inga mail och inte ens telefon. Efter en timme försökte gubbarna starta elen igen men efter 10 minuter så hördes det vara BOM från elskåpet. Nu står det 2st brandsläckare inne i serverrummet och alla fick ledigt resten av dagen.

Blir det någon el imorgon? Förmodligen inte... Jag tror att vi filar detta under "saker som inte händer på jobbet om man bor i Sverige".

1 kommentar:

Elina Jonsson sa...

hahaha igår insåg jag att jag inte ens reflekterat över att vi har små skrivbord. för jag tänkte mer att vi inte har beskjutning - kor utanför på gatan så man knappt kan kila till kiosken - eller nollgradigt badrum utan vatten. men fick ingen förståelse. skrivborden är tydligen fortfarande lika små och det är tydligen värt att beklaga sig över...